vm1

Malý princ v Sušici

VÍŤA MARČÍK „MALÝ PRINC“ V SUŠICI

vm1
Do Sušice opět přijíždí Víťa Marčík ml. Tentokrát
v neděli 4. května 2014. V sušickém kině se od 19 hod. rozvine příběh Malého prince. Jedná se o nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéry, které je i v dnešní době smírně populární. Mnoho žáků, již se ucházelo v recitačních soutěžích dětí a mládeže si tento rok opět vybrala texty z tohoto nejslavnějšího díla moderní světové literatury.

Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden – Malý princ Antoina de Saint-Exupéry: kouzelná pohádková bytost, přichází na naši zemi ze vzdálených vesmírných světů, aby se kdesi v africké poušti setkal s autorem našeho příběhu a zjevil mu tajemství své podivuhodné životní pouti. Ale zjeví mu vlastně daleko víc: tajemství čistého srdce, dobra a krásy. Je to hluboký příběh, plný moudrosti, inspirující pro všechny generace.

vm2

Divadlo jednoho herce, který na starém kočárku, s pomocí loutek a hudby, vypráví o svém setkání s Malým princem začíná takto:.,,Rád bych Vám vyprávěl o Malém princi. Dosud nikdy jsem tu příhodu nikomu nevyprávěl. A dnes je tomu jistě již šest let, co můj přítel odešel s beránkem. Snažím-li se to tu vše dopodrobna popsat, dělám to proto, abych na něj nezapomněl. Je smutné zapomenout na přítele. A mohu se stát jednou takovým jako dospělí, kteří se už nezajímají o nic jiného než o číslice.”

 

50 min. představení není pro malé děti, ale naopak pro nás, dospělé a dospívající. Doporučuje se od 12 let. Představení bude benefiční. Výtěžek putuje do malé, ale živé a krásné farnosti Hartmanice, které toto léto čeká nákladná oprava střechy, na kterou již získalo státní dotaci, ale město Hartmanice druhým rokem odmítlo přispět potřebnou částkou 30 tisíc Kč. Farnost je finančně vyčerpána a tak je účast na tomto divadle nejen příjemným, ale zároveň dobrým skutkem.

(M. Havelková)