Vloupání a přepadení objasněno

Pachatel vloupání v Kašperských Horách je už znám

Policistům z Kašperských hor se podařilo objasnit případ vloupání,  kterého se měl dopustit 31letý muž z Kašperských Hor. Zloděj po překonání vstupních dveří a visacího zámku vnikl do štoly, kde ukradl měděný kabel o délce 100 metrů. Včera  převzal záznam o sdělení podezření ze  spáchání přečinu krádeže a věc je vedena ve zkráceném přípravném řízení.

V případě odsouzení může být  pachatel takového skutku potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

Loupežné přepadení ve Švihově mají na svědomí dva pachatelé

Ve Švihově, v sobotu 8. března po patnácté hodině, se násilím dostali do jednoho z domů dva pachatelé. Muži měli v rukou nůž a mačetu a fyzicky napadli obyvatele domu, kterého povalili na zem, nešetřili kopanci a vyhrožovali mu zabitím. Mezitím se střídali při hlídání muže a prohledávali dům. Nakonec se spokojili s 200 korunami a elektrickým paralyzérem a z domu odešli. Poškozený muž byl se zraněním převezen do zdravotnického zařízení k ošetření.

 

V rámci šetření byl policisty zadržen jeden z pachatelů, 27letý muž, v Přešticích, který byl podle usnesení soudu vzat do vazby. Druhý z pachatelů už byl také zjištěn – je jím jednadvacetiletý muž z Přeštic. Oba násilníci převzali od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu loupež a přečinu porušování domovní svobody. Mladší z pachatelů toho má na svědomí patrně více – měl nastoupit do věznice a tak byl transportován rovnou za mříže.

 

Za volantem seděla žena pod vlivem alkoholu

Na území Klatovska proběhla v úterý a ve středu minulý týden další dopravně bezpečnostní akce, do které bylo zapojeno celkem 46 policistů. Celá akce trvala dohromady osm hodin, policisté se zaměřili zejména na používání bezpečnostních pásů. Zjistili 64 přestupků, za které uložili pokuty ve výši 10 400 Kč. Ve středu kvečeru při kontrole jednoho z vozidel zjistili řidičku, u níž dechová zkouška prokázala 0,60 promile alkoholu v dechu, v průběhu akce byly potrestány pokutou přestupky nepoužití pásů ve dvaceti případech a nevyhovující technický stav jednadvacetkrát.

 

-red, p cr-